Rytmer

Især den sidste tid med fantastisk havevejr har jeg bare lyst til at sidde stille og suge de sidste solstråler, stilheden i skumringen kun afbrudt af enkelte kragekald (og myg). Men i næste uge bliver det vist køligt igen, og så kan man jo trække indenfor med sit nørderi.

Som regel er mine dage præget af meget blandede opgaver i værkstedet, som allesammen hen ad vejen fører til en helhed, men ofte ikke er “kreative” i sig selv. Ofte er jeg måske for træt eller mangler en ide, og så er det faktisk smart at man kan lave forberedende praktiske ting, som så allerede er ordnet når man er helt vildt klar til at kaste med maling.  😉

Det kan f.eks. være (men ikke det hele på en gang):

  • Lidt oprydning når bordet er blevet fyldt af diverse materialer og aktiviteter, vask af klude som kan genbruges, langsommelig opvinding af garn på fed.
  • Fremskaffelse eller produktion af diverse redskaber som kan fremme processen, fra indkøb af nye skruer til ophængning af tørresnore, savning af genbrugsplader som lige passer til at presse vådt papir imellem eller klistre færdigt papir på til malerier,  uldkamme og ekstra tramper til en væv.
  • Opsætning af væv med søller der skal trådes til et allerede planlagt projekt, færdiggørelse af andre projekter, som f.eks. sømme der skal sys førend det kan tages i brug. (noget jeg er slem til at udskyde), opspænding af lærred på blindrammer.
  • Administrative opgaver: min kalender/projektbog skal opdateres og udbygges, regninger betales, diverse ideer skrives ned, blogindlæg planlægges! En del bloglæsning og debat bliver det også til, som regel indenfor interesseområderne.
  • Selve “produktionen” dvs. vævning, strik og spinding, der som regel er planlagt på forhånd og derfor mere er et håndværk på dette stadie. Ofte ændrer jeg på tingene undervejs, og så bliver det jo kreativt alligevel.
  • Så er der de langtidsholdbare projekter som Brændenældeklubben (medlemmer søges!) hvor jeg denne måned blot skulle bundte den sidst høstede portion og lægge på lager indtil de skal forarbejdes.
  • En gang imellem har jeg også bare brug for at sidde og læse en lille bog.

Ja, og så er der den rigtig sjove del, ideerne som vælter ind hele tiden og som jeg slet ikke kan holde trit med, billeder og farver, fotovejr tidligt om morgenen, malingsblandinger der skal afprøves, vævedesigns, materialesammensætninger, garn inspireret af et maleri, så der lige skal farves noget mere uld. Lidt skriverier bliver det også til, men det kommer I evt. til at høre mere om ved en senere lejlighed.

Det kunne være stressende hvis man føler man skal nå det hele, men jeg er blevet ret god til at bare følge den røde tråd og veksle mellem forskellige ting i perioder når det føles naturligt. En gang imellem kan jeg hygge mig med at gå og tænke på en sjov ide, som at lave en naturvideodagbog, måske laver jeg notater og skitser, men så var det egentlig dét – ideen behøver ikke gå videre end som så, men den har udfyldt en funktion som trinbræt til den næste eller fortrængt kedsomhed og balladetanker. Jeg har fundet ud af, at man ikke kan fordybe sig i sine reelle projekter alle de vågne timer, de har simpelthen brug for at stå på stand-by indimellem, simre på et lille vågeblus omme bagved for at blive møre. Så må man styre sin utålmodighed imens og lave noget helt andet.

Hvis man virkelig vil disse ting, så må man sige ja til det hele, arbejdsprocessen, de trivielle opgaver, selv pauserne. Møde op hver dag og leve det, ikke bare tænke på det eller fokusere på det færdige produkt som eneste gevinst. Det er en rejse som man ikke altid ved hvor fører hen, eller hvor lang tid den tager, så jeg prøver bare at nyde udsigten i stedet for at glo på landkortet.

 

1 tanke om “Rytmer

Skriv gerne en kommentar til indlægget